Sadece devlet üniversitelerinde ve liselerinde değil, vakıf üniversite ve listelerinde de her yıl meydana gelen bir durum bu. Bunun pek çok farklı sebebi olabilir. Şu an en birincil sebep olarak pandemiyi gösterebiliriz elbette. Tabi genel tabloya baktığımızda merkezi yerleştirmede öğrenci yerleştirilememesi, yerleşmesine rağmen adayın kayıt yaptırmaktan vazgeçmesi ve üniversitelerin yeni açtığı programlar gibi sebepler ön plana çıkıyor. Peki, boş kontenjanları doldurmak için neler yapılmalı? Neredeoku ekibi olarak birkaç tavsiyede bulunacağız sizlere.

1. Ek Yerleştirme

Aslında zaten her yıl üniversitelerin boş kalan kontenjanları doldurmak için başvurduğu en birincil yöntem bu. Özellikle merkezi yerleşmede yerleşemeyen öğrenciler için oldukça avantajlı da bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Ek yerleştirme dönemine girildiğinde pazarlama faaliyetlerinizi bu yönde arttırmanız, öğrencilerin ikinci şanslarında sizi tercih etmelerini sağlamakta büyük rol oynayacaktır.

2. İyimser Maliyetler

Havayolu şirketlerinin boş koltukları doldurmak için gerçekleştirdikleri son dakika kampanyalarına denk gelmişsinizdir. Bu mantıkta hareket ederek siz de boş kontenjanlarınızı doldurabilirsiniz. Yıllık eğitim ücretlerinde iyimser düzenlemeler yapabilirsiniz.

3. Derece Yapan Öğrenciler

Biliyorsunuz, bazı öğrenciler sınavda derece yaptıkları için seçenekleri oldukça fazla oluyor. Derece yapan öğrencilere, size kayıt yaptırmaları karşılığında hediye, ödül vs. verebilirsiniz. Böylece hem bölüm ortalamasına katkı sağlamış olur hem de öğrencilerin kurumunuzda eğitim almasını sağlayarak baştan kontenjanlarınızı doldurabilirsiniz.

4. Burs İmkanları

Tercih dönemlerinde kurumunuzun burs imkanlarını ön plana çıkarabilirsiniz. Hatta sizi tercih edecek ilk 3 ya da ilk 5 öğrenciye burs sağlama gibi kampanyalar da yürütebilirsiniz. Böylece sizi tercih edecek aday sayısında ciddi bir artış olacağını gözlemleyebilirsiniz. Belki ek yerleştirme dönemine girmenize bile gerek kalmaz.

5. Kariyer Fırsatlarını Ön Planda Tutun

Bir üniversite için zaten en önemli eğitim pazarlama yöntemlerinden biri budur. Bunu her daim yapmanızı öneriyoruz. Mezun olduktan sonra iş bulamama kaygısı ne yazık ki tüm üniversite öğrenci ve adaylarının ortak sorunlarından biri. Staj imkanlarınızı, mezunlarınızın kariyerlerinde geldiği noktaları ön plana çıkarın.

6. Sosyal Faaliyetlere Önem Verin



Önem verdiğiniz kadar ön plana çıkarmayı da ihmal etmeyin. Kampüs hayatınız, sosyal etkinlikleriniz, öğrencilere ders dışı sunduğunuz imkanlar, tüm bunlar bir öğrenci için oldukça önemli noktalar. Unutulmaz bir öğrencilik hayatı, en az alınan eğitimin kalitesi kadar önemlidir, bunu unutmayın.