Türkiye'de 8 farklı şehirde Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümü bulunmaktadır, genelde üniversitelerde tusaş-kazan myo içinde bulunmaktadır.
Bölümün öğrenim süresi en az 2 yıl kadar sürmektedir. Öğrencileri Temel Yeterlilik puan türü ile üniversitelere dahil olmaktadır. 2019 verilerine göre başarı sıralaması 0 sıralamasından başlar. -1 sıramasına kadar öğrenciler yerleşebilmektedir.
Taban puanları 2019 verilerine göre tüm Türkiye'de 0 ile -1 arasında değişmektedir.Girmenin en zor olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümü olan üç üniversite Anadolu Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak örneklenebilir.Puanları en düşük olanlar ise Anadolu Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi kurumlarıdır.En çok Eskişehir, Adana, Gümüşhane illerindeki öğrenciler bölümü kazanmıştır.
Bütün üniversite bölümlerinin kontenjan, taban puan, tavan puan gibi bilgilerinin son 5 yıllık verisini Neredeoku.com'da bulabilirsiniz.Türkiye'nin tüm Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümleriyle birlikte diğer bütün üniversite bölümlerine Neredeoku.com'da yer veriyoruz.Bütün veriler Yükseköğretim Kurumu'nun Atlas uygulamasından alınmıştır.Hem devlet üniversitelerinde hem de özel üniversitelerde bölüm olarak yer alır.
Ücretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleCoğrafi Bilgi Sistemleri bölümü 2019 öğrenci sıralaması nedir?
Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümünde 2019 yılı için öğrenci sıralaması 1.081.628 ile 1.750.618 arasında gerçekleşti.
Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümü 2019 taban puanı nedir?
Bölümde 2019 yılı için öğrenci puanları 179 ile 234 arasında gerçekleşti.
Coğrafi Bilgi Sistemleri bölümüne hangi şehirlerden öğrenciler yerleşmiştir?
Antalya, Eskişehir, Adana, Gümüşhane, İstanbul şehirlerinde bölümün olduğu üniversiteler mevcuttur.